Voorstellingen en/of films maken

De Toren van Babel
Niels en Hilda in de Toren

We zijn allebei naast acteurs ook regisseurs, zowel in het amateurtoneel als voor bedrijven en instellingen. Improvisatie is daarbij de basis van onze aanpak.

Voor voorstellingen en/of films: offertes op maat.

Joanna:

In 2007 heb ik een voorstelling gemaakt voor de Vrienden van Stichting van Boeijen. In “De Toren van Babel” speelden verstandelijk beperkten de hoofdrol. Ik neem iedereen 100% serieus. Ik eis ook van verstandelijk beperkten het maximale en dat waarderen zij. De voorstelling kreeg een landelijke prijs.

In 2011 heb ik een vergelijkbare voorstelling gemaakt voor het 50-jarig bestaan van Philadelphia IJsselmonde. “Drie dikke vrienden” met een groep van 25 verstandelijk beperkten en hun begeleiders. Ook ditmaal een prachtig project en een geweldig resultaat. Zie daarvoor de recensie op ons blog. Ook voor andere instellingen zou zo’n aanpak goed kunnen werken.

Marlotte:

Bij teamdagen of een kick-off van een bedrijf maken wij ook instant-voorstellingen samen met de medewerkers, waarbij binnen een bepaald thema, bijvoorbeeld klantgerichtheid, in kleine groepen een scene wordt gemaakt en tot slot aan elkaar vertoond wordt.

Hierbij kunnen verschillende theatrale vormen worden ingezet, bijvoorbeeld clowning, opera, mime, comedy etc.

Wat ik ook regelmatig doe in de Belgische Ardennen is met een groep een script schrijven, personages opbouwen en tot slot een film maken waarbij mensen in een weekend los komen van zichzelf, zich leren inleven in een ander vanuit het kernkwaliteitkwadrant en tenslotte als team gaan samenwerken.